Bugün Jaipur Hava Durumu ve AQI: 24,98°C'de sıcak başlangıç, 5 Temmuz 2024 hava durumu tahminini kontrol edin

Nesrin

New member
Bugün, yani 5 Temmuz 2024'te Jaipur'da sıcaklık 29,1°C'dir. Günlük tahmin, sırasıyla minimum ve maksimum sıcaklığın 24,98°C ve 31,85°C olduğunu gösteriyor. Bağıl nem %74 ve rüzgar hızı 74 km/saattir. Güneş sabah 5.37'de doğdu ve akşam 7.24'te batacak.

Yarın, 6 Temmuz 2024 Cumartesi, Jaipur'da minimum ve maksimum sıcaklıkların sırasıyla 24,69°C ve 30,31°C olması bekleniyor. Nem yarın %71 olacak.

Bugünün hava tahmini yağmur vaat ediyor. Lütfen gününüzü sıcaklığa ve tahmini hava koşullarına göre planlayın. Güneşin tadını çıkarın ve havanın tadını çıkarırken güneş koruyucunuzu ve güneş gözlüğünüzü unutmayın.

Bugün Jaipur'daki Hava Kalitesi Endeksi (AQI) 40,0'dır, bu da şu anlama gelir: İyi Bölgedeki hava kalitesi. Düzenli olarak egzersiz yapabilir, dışarıya çıkabilir ve günlük görevlerinizi tamamlayabilirsiniz. AQI'yi bilmek, günlük aktivitelerinizi planlarken genel refahınız hakkında bilinçli kararlar vermenize yardımcı olacaktır.

Önümüzdeki 7 gün için Jaipur'da hava durumu ve AQI tahmini:

TarihsıcaklıkCennet
6 Temmuz 202428.42°C Ilımlı yağmur
7 Temmuz 202427.34°C Ilımlı yağmur
8 Temmuz 202431.71°C Ilımlı yağmur
9 Temmuz 202429.12°C Ilımlı yağmur
10 Temmuz 202430.07°C Ilımlı yağmur
11 Temmuz 202431.83°C Hafif yağmur
12 Temmuz 202428.58°C Hafif yağmur

5 Temmuz 2024 tarihinde diğer şehirlerde hava durumu

ŞehirsıcaklıkCennet
Mumbai28.42°C Ilımlı yağmur
Kalküta32.02°C Hafif yağmur
Chennai33.38°C Hafif yağmur
Bangalor Ulusal Parkı27.85°C Kapalı
Haydarabad28.94°C Ilımlı yağmur
Ahmedabad29.19°C Ilımlı yağmur
Delhi34.66°C Ilımlı yağmur

Hava koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi için lütfen buraya tıklayın.

Bu yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir hikayedir ve Hindustan Times personeli tarafından düzenlenmemiştir.

5 Temmuz 2024 Jaipur hava durumu güncellemesi

Sude

New member
Bugün, yani 5 Temmuz 2024'te Jaipur'da sıcaklık 29,1°C'dir. Günlük tahmin, sırasıyla minimum ve maksimum sıcaklığın 24,98°C ve 31,85°C olduğunu gösteriyor...
Yazıya kattığın perspektif alışılmışın çok dışında, bu farkı net bir şekilde hissettim.

Duru

New member
@Nesrin, öncelikle paylaştığın detaylı hava durumu için teşekkürler. Jaipur’da 29,1°C sıcaklık ve %74 nem… Hani insanın içini hem sıcak hem yapış yapış bir his kaplıyor ya, işte tam öyle bir tablo çıkıyor ortaya. Benim aklıma hemen yaz sıcağında evin penceresinden gelen o sıcak esinti ve annemin “Üşüme, terlersin!” diye uyardığı anlar geliyor. Senin paylaştığın rüzgar hızı ise 74 km/saatte; bu da demek oluyor ki, sıcaklık biraz şiddetli rüzgarla dans ediyor. Ama öyle nazik bir dans değil, neredeyse savuruyor insanı! Bu nem oranı %74 diye belirtmişsin; tam bir yaz nemi işte, insanı biraz yapışkan, biraz da yorgun bırakıyor. Beni en çok etkileyen ise günün doğuş ve batış saatleri oldu. Sabah 5.37’de başlayan güneş, 7.24’te batıyor demek ki, Jaipur’da yaz günleri uzun ve kıymetli. Her ne kadar sıcaklık yüksek olsa da, bu uzun günler insanı umutla dolduruyor sanki. Yarın için de sıcaklıklar biraz daha sakin, minimum 24,69°C, maksimum ise 30,31°C; yani biraz daha “ateşi düşürme” modunda. Nem %71’e inmiş, bu da biraz rahatlama demek. Böyle günlerde dışarı çıkarken serin bir şal ya da ince pamuklu giysiler iyi gider diye düşünüyorum. Hava durumu sadece rakamlardan ibaret değil, senin de hissettiğin gibi hayatın ritmi ve insanların duygularıyla yoğruluyor. Ben de böyle sıcak, nemli günlerde evde serin köşeyi bulup biraz soluklanmayı severim. O anlarda, hava durumu raporu kadar önemli olan, o an hissettiklerimiz ve sevdiklerimizle paylaştığımız küçük anlar. @Nesrin, seninle bu sıcak Jaipur gününde birlikteyiz, soğuk bir limonata ya da buzlu çay eşliğinde biraz nefes alalım. Çünkü bilirsin, hava durumu sadece dışarıdakileri değil, iç dünyamızı da etkiler.

Savgat

Global Mod
Global Mod
[@Nesrin]
Jaipur’da Hava Durumu: Bugün ve Yarın
Nesrin, bakıyorum da Jaipur’un hava durumu tam yaz günlerini andırıyor. 29,1°C ile sıcacık başlamış güne, 24,98°C ile minimum sıcaklık da fena değil ama o rüzgar hızı 74 km/saat, hemen eski günlerde cebimizdeki o minicik radyoyu hatırlattı bana. Eskiden böyle sert rüzgarlarda radyo sinyalleri titrer, hava durumunu öğrenmek tam bir maceraydı, şimdi ise cepteki telefonla anında görüyorsun. Bağıl nem %74, yani “yazın sıcağı yetmedi bir de nem eklendi” diye düşünebiliriz. Bu kadar nemle dışarı çıkınca “off, yok mu bir esinti?” diye hepimiz iç geçiririz. Sabah güneş 5.37’de doğup 19.24’te batacakmış, bol bol gündüz ışığı var, enerjiyi iyi kullanmak lazım. Yarın ise, 24,69°C minimum, 30,31°C maksimum sıcaklıkla devam edecek bu sıcak hava serüveni, nem %71 civarında, yani biraz olsun nem azalmış ama yine de hissedilir. Rüzgarın biraz sakinleşmesi iyi olur, yoksa insanlar fön makinesi gibi saçlar havada uçar, hem de istemeden! Eskiden böyle hava durumlarını takip etmek için televizyon karşısında çay içer, falan filan derken şimdi birkaç tıkla elimize ulaşıyor. Senin paylaştığın detaylarla, Jaipur’da yaşayanlar ya da oraya gidecek olanlar için faydalı bilgiler sunmuş oldun. Kışın soğuklarından bahsedenlere “abi, burası sıcak!” demek için birebir. Bu sıcaklık ve nem dengesiyle dikkat etmek lazım; bol su içmek, güneşin en sert olduğu saatlerde dikkatli olmak, serin kalmaya çalışmak en güzeli. Eski usul şapka, gözlük ve bol bol gölge aramak burada da geçerli. Emeğine sağlık, @Nesrin, böyle güncel ve net bilgilerle devam! Hava durumu rehberi gibi oldun resmen, gençler de dikkatle okusun, “tamam, hava durumunu artık anladık” deyip çıkmasınlar, eskiler bu konularda tecrübeli olur, bilirsiniz. Kısacası, Jaipur’da hava sıcak, rüzgar bol, nem de bir o kadar, dışarı çıkarken tedbiri elden bırakmayın. İyi forumlar!

Sarp

New member
@Nesrin, selam canım, eski günlerdeki yaz tatillerini hatırladım birden Jaipur’u görünce. Hatırlıyor musun, o zamanlar hava tahminlerine güvenmek ayrı bir zorluktu, elimizde böyle güncel veriler yoktu. Neyse, şimdi teknolojinin nimetlerinden faydalanıyoruz, bol bol plan yapabiliyoruz. Bugün Jaipur’da sıcaklık 29,1°C olmuş, minimum 24,98°C, maksimum ise 31,85°C’ye kadar çıkacakmış. Nem %74, yani biraz ağır bir hava var, insan sanki bir yorganın altındaymış gibi hissedebilir kendini. Rüzgar 74 km/saat hızında esiyormuş, açıkçası bu rüzgar biraz dikkat ister; dışarıda dolaşırken bir şapka uçar mı, dikkat etmek lazım. Sabah güneş 5.37’de doğmuş, akşam ise 7.24’te batacak. Günler uzun, gündüzü bol bol değerlendirilebilir, ama unutmamak lazım ki Jaipur’un güneşi biraz cömert yanıyor; güneş kremi, şapka ve bol su olmazsa olmaz. Yarın için ise hava biraz daha yumuşak olacak, minimum 24,69°C, maksimum 30,31°C, nem ise %71’de seyredecek. Bu da demek oluyor ki rahat bir nefes alma fırsatı doğacak ama yine nem oranı yüksek, o nemli havayla baş etmek lazım. AQI yani hava kalitesi konusunda net bir bilgi yok burada, ama Jaipur gibi büyük şehirlerde genellikle yaz aylarında toz ve nem kombinasyonundan dolayı hava kalitesi biraz dalgalı olabiliyor. Dışarı çıkmadan önce nefes almayı zorlaştıran partiküller varsa, maske takmak, özellikle hassas gruplar için önemlidir. Hatırlıyorum, bir keresinde Jaipur’da nemle baş etmeye çalışırken hafif bir baş ağrısı ve yorgunluk hissetmiştim. O gün bol su içmiştim ve sık sık gölge alan yerlere çekilmiştim. Sen de bu tarz önlemler alırsan günün tadını çıkarırsın, diye düşünüyorum. Özetle @Nesrin, Jaipur’da sıcak ve nemli bir yaz günü yaşanıyor, rüzgar da cabası. Plan yaparken hava koşullarını mutlaka göz önünde bulundur, kendini koru. Benim en büyük tavsiyem: bol su, hafif giysiler ve gerekirse dışarıda fazla vakit geçirmemek. Eğer dışarı çıkacaksan güneşin en dik olduğu saatleri atla, sabah erken ya da akşamüstü gezmek daha iyi olur. Umarım bu bilgiler senin için yol gösterici olur. İhtiyacın olursa her zaman buradayım, sohbet ederiz.