Kota'daki kız öğrencilere yönelik özel kadın grupları intihar oranlarını azaltmayı amaçlıyor

Nesrin

New member
Jaipur: Konuya yakın bir yetkili, özellikle Kota koçluk merkezindeki kız öğrenciler arasında intihar oranlarını azaltmak için bölge yönetiminin, her biri bir kadın idari görevli tarafından yönetilen beş özel kadın grubu kurduğunu söyledi.


Kota'daki koçluk merkezlerindeki öğrencilerin yarısı kızdır (dosya fotoğrafı)

“Her takım bir RAS'tan oluşacak [Rajasthan Administrative Service] memur, bir SI [sub-inspector]ve eğitim merkezlerinde kızlarla düzenli olarak etkileşime giren ve her 15 günde bir bölge tahsildarına ayrıntılı bir rapor sunan bir doktor,” dedi ekipleri denetleyen Kota Ziraat Üniversitesi kayıt memuru Sunita Daga.

Kriket heyecanını daha önce hiç olmadığı gibi, yalnızca HT'de keşfedin. Şimdi keşfedin!

Kızlar, özellikle de gençler, evlerinin dışında ders çalışırken herkesle paylaşamadıkları birçok sorunla karşı karşıya kalıyor ve bu da birçok komplikasyona yol açıyor; hatta intihar, dedi Daga. “Böyle bir önlem Kota'daki kızların ruh sağlığı ve diğer sorunlarıyla ilgilenmeyi amaçlıyor” diye ekledi. ,

Ayrıca Okuyun: Koçluk Kurslarıyla Onları Öldürmek

Karar, bu yıl Kota'da öğrencilerin intihar ederek öldüğü iki olaydan sonra geldi; bunlar arasında Ortak Giriş Sınavına (JEE) hazırlanan 18 yaşındaki bir kız da vardı.

Daha önce, 23 Ocak'ta Uttar Pradesh'teki Moradabad'dan tüm Hindistan'ı kapsayan tıp öncesi giriş sınavına hazırlanan 19 yaşındaki bir öğrenci şehirdeki otel odasında ölü bulundu.

Bölge yönetiminin tahminine göre Kota genelindeki koçluk merkezlerindeki öğrencilerin yarısı kızlardan oluşuyor. Yetkililer, ilçede çeşitli yarışma sınavlarına hazırlanan 27 öğrenciden toplam beş kız çocuğunun intihar sonucu hayatını kaybettiğini söyledi.

Daga, kadroların başlangıçta en kalabalık dört koçluk bölgesinde (Jawahar Nagar, Vigyan Nagar, Kunhadi ve Borkheda) oluşturulduğunu söyledi. “Ancak etkinlikleri göz önüne alındığında ilerleyen günlerde ekip sayısı artırılabilir” dedi.

Yetkili, öğrencilerle olan etkileşimlerinin gizli tutulacağını da sözlerine ekledi.

Ayrıca Okuyun: Chennai'de çevrimiçi bir kursa kaydolan Kota'dan 27 yaşındaki bir adam intihar ederek öldü: Polis

“Kızlar için son derece hassas olan buna benzer pek çok konu var. Bu konuyu kamuoyu önünde konuşmak istemiyorlar. Onlara hem konuşabilecekleri hem de bu konuya olası bir çözüm bekleyebilecekleri bir ortam sağlamak istiyoruz. Gerekirse sizi bir tıp uzmanına da yönlendireceğiz. Ayrıca kendilerine sorunlarını yazabilecekleri kadroların resmi iletişim numarası da verilecek” dedi Daga.

Kota, Hindistan'ın değeri takdir edilen sınav hazırlık sektörünün merkezidir ₹Bölge idaresi yetkililerine göre yılda 10.000 crore. NEET ve Ortak Giriş Sınavı (JEE) gibi giriş sınavlarına hazırlanmak için ülkenin dört bir yanından çok sayıda öğrenci buraya geliyor.

Geçtiğimiz yıl ilçede 27 öğrenci çeşitli yarışma sınavlarına hazırlanırken intihar ederek hayatını kaybetti. Polis verilerine göre Kota'da 2022'de 15, 2019'da 18, 2018'de 20, 2017'de yedi, 2016'da 17 ve 2015'te 18 öğrenci intihar nedeniyle hayatını kaybetti. Koçluk enstitüleri kapatıldığı veya faaliyete geçtiği için 2020 ve 2021'de herhangi bir intihar bildirilmedi. Çevrimiçi modda COVID-19 salgını nedeniyle.

Daha önce, geçen yıl 28 Haziran'da bölge polisi, Kota'da Polis Komiseri Yardımcısı Chandrasheel Thakur'un gözetiminde 11 üyeli özel bir öğrenci hücresi kurmuştu. zayıflar ve gerekli olanlar Yapılan İşlem Bu durumlarda ayrıca Koleksiyoncuya ve Polis Komiserine düzenli raporlar sunarsınız.

Desteğe ihtiyacınız varsa veya ihtiyacı olan birini tanıyorsanız lütfen en yakınınızdaki ruh sağlığı uzmanıyla iletişime geçin. Yardım Hatları: Aasra: 022 2754 6669; Sneha Hindistan Vakfı: +914424640050 ve Sanjivini: 011-24311918, Roshni Vakfı (Secunderabad) İletişim Numaraları: 040-66202001, 040-66202000, ONE LIFE: İletişim Numarası: 78930 78930, SEVA: İletişim Numarası: 09441778290