'Kutta pagal ho gaya hai': Jaipur Belediye Şirketi'nin web sitesi interneti güldürüyor | Popüler

Nesrin

New member
11 Temmuz 2024 13:43 IST

Jaipur Belediye Şirketi web sitesi, anlaşılması kolay dili nedeniyle övgüyle karşılanmaktadır.

Hükümet web siteleri genellikle oldukça sade ve anlaşılır olsa da, Jaipur Belediye Şirketi web sitesi normdan bir sapmadır. Sosyal medya kullanıcıları yakın zamanda web sitesinin şikayetler sayfasının Hintçe dilindeki uzun bir şikayet listesi içerdiğini öğrenince çok eğlendiler.

Jaipur Belediye Şirketi web sitesinin ekran görüntüsü. (X/@baldaati)

Jaipur sakinleri başıboş köpeklerin sayısındaki patlamadan mı endişeleniyor (“Kutte Bahut Ho Gaye Hai” – şehir yönetiminin web sitesinde öyle yazıyor) ya da konut mülklerinin ticari amaçlarla yasa dışı kiralanmasından (Evlilik Salonu Chal Raha Hai), Vatandaşlar şikâyetlerini internet sitesi üzerinden iletebiliyor.

Çevirilerden biri “Jaipur Belediyesi web sitesi geliştiricisi deli” diye yazdı, “Kuduz bir köpek yakalanmalı” anlamına geliyordu.

Başka bir X kullanıcısı, Jaipur Municipal Corporation'ın şikayet sayfasının Habersunu paylaştı. Podcast sunucusu Anurag Verma, “Jaipur Belediye Şirketi bunu doğru yapıyor” diye yazdı.

Aşağıdaki Haberya göz atın:

Binlerce sosyal medya kullanıcısı “günlük konuşma dili” argosundan keyif aldıklarını dile getirse de site, kolay anlaşılır diliyle övgü topladı.

“Buradaki sorunun ne olduğunu anlamıyorum. Çünkü bu günlük dildir. Bu, sizin komşunuzun ve benim komşumun konuştuğu dildir. Sıradan bir kişi şikayette bulunmak isterse, bunun onun için işi kolaylaştıracağını düşünüyorum,” diye yazdı X kullanıcısı Apoorv Jain.

“İnanılmaz geliştirici. Başkalarının da kullanmasını kolaylaştırıyor” dedi başka bir kullanıcı gülen emojilerle.

“Bu şimdiye kadar gördüğüm en kullanıcı dostu web sitesi. Sıradan insanların dilini konuşuyorlar ve bu da onları faydalı kılıyor” diye ekledi bir üçüncü.

Bir kişi bir dizi gülme emojisiyle “Kutta pagal ho gaya hai pakadwana hai” yorumunu yaptı.

“Bu bir portalın nasıl olması gerektiğine dair en iyi örnek. Kullanıcıya özel tasarlanmış, kullanımı kolay. Sahadaki çalışanın sorunla ilgili anladığı tüm önemli bilgilere sahip olduğunu biliyorum. İngilizce yok, kafa karışıklığı yok” dedi bir kullanıcı.

Canlı skorlar, maç istatistikleri, infografikler ve çok daha fazlası için tek adresli mağaza olan Crickit ile her büyük vuruşu, her kaleyi takip edin. Şimdi keşfedin!

Daha fazla gör

Hindistan'dan ve dünyanın dört bir yanından son dakika haberleri, viral haberler, Haberlar, fotoğraflar ve hava durumu güncellemeleriyle ilgili en son güncellemeleri alın

Haberler / Popüler / 'Kutta pagal ho gaya hai': Jaipur Belediye Şirketi'nin web sitesi interneti bölüyor