NEET adayı Jaipur'daki doğum günü gecesinde intihar etti

Nesrin

New member
Polis, lisans düzeyindeki tıp kurslarına kabul için Ulusal Uygunluk ve Giriş Sınavına (NEET) hazırlanan 18 yaşındaki bir öğrencinin Cumartesi günü erken saatlerde Rajasthan'ın Jaipur bölgesinde intihar ettiğini söyledi.

Polis, cesedin otopsiye gönderildiğini, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi. (sembol resmi)

“Ebeveynleriyle birlikte Vidyadhar Nagar bölgesindeki bir apartman dairesinde yaşıyordu ve yerel bir eğitim merkezinde NEET'e hazırlanıyordu. Olay gece saat 03.00 sıralarında meydana geldi. Komşular daha sonra cumartesi sabahı onu kritik durumda bulduğunda polise haber verdi. Jaipur'daki Vidhyadhar Nagar polis karakolunun İstasyon Binası Memuru (SHO) Rakesh Khayaliy, hemen hastaneye kaldırıldığını ve burada öldüğünün belirlendiğini söyledi.

SHO'ya göre kız, Cuma akşamı doğum günü için bir parti vermişti. NEET'e ilk girişimini bu yılın mayıs ayında yaptığını ancak başarısız olduğunu söyledi. Khayaliya, polisin Cumartesi günü eşyaları arasında ebeveynlerinden beklentilerini karşılayamadığı için özür dilediği bir intihar notu da bulduğunu söyledi.

“Merhumun anne-babası ya da arkadaşları henüz kızın davranışında herhangi bir değişiklikten bahsetmedi. Bu konuda sizi sorgulamaya devam edeceğiz. Ceset otopsiye gönderildi. Daha detaylı incelemeler sürüyor” diye ekledi.

Bu olay, Rajasthan'ın eğitim merkezlerinde bu yıl bu tür olayların sayısını 15'e çıkardı. Kota'da bu yıl şu ana kadar Ortak Giriş Sınavına (JEE) hazırlanan 13 öğrenci, bu ayın başlarında Sikar'da başka bir NEET adayı intihar ederken intihar etti. Yetkililer şunları söyledi. Geçtiğimiz yıl eyalette çeşitli giriş sınavlarına hazırlanan 27 öğrenci intihar etmişti.

Yetkililer, Jaipur'un ana eğitim merkezi olarak kabul edildiğini ve onu Rajasthan'daki Kota ve Sikar'ın izlediğini söylüyor. Eyaletin dört bir yanından çok sayıda öğrenci 10. sınıftan sonra buraya geliyor ve sınava hazırlık için bir enstitüye kaydoluyor. Ayrıca çoğu sertifika amacıyla okullara gidiyorlar.

Öğrenciler sadece 12. Sınıf final sınavlarına ve daha da önemlisi NEET ve Ortak Giriş Sınavı (JEE) gibi giriş sınavlarına hazırlandıkları sınav hazırlık enstitülerinde derslere katılırlar. Bazı öğrenciler özellikle ailelerinden uzakta oldukları için tüm süreci stresli buluyorlar.

Bu tür intiharların sayısının artmasıyla birlikte Rajasthan hükümeti 28 Eylül'de öğrenciler arasındaki intiharları önlemek için bir dizi önlem duyurdu. Bunlar arasında zorunlu seçim testleri, öğrencileri sıralamaya göre değil alfabetik olarak gruplara ayırma vb. yer alır.

Kılavuz aynı zamanda öğretmenlere, enstitü başkanlarına, diğer personele ve pansiyon ve misafirhane müdürlerine, öğrencilerdeki davranış değişikliklerini fark edebilmeleri ve diğer önleyici tedbirleri alabilmeleri için zorunlu eğitim verilmesini de öneriyor.

Hükümet, yönetmeliklerden herhangi birini ihlal etmeleri halinde eğitim enstitülerindeki öğretmenlere karşı yasal işlem başlatmakla tehdit etti.

Geçen yıl öğrenciler arasında artan intihar sayıları göz önüne alındığında, bölge yönetimi 18 Ağustos'ta tüm pansiyonların ve ücretli misafir (PG) pansiyonlarının “öğrencilere zihinsel destek ve güvenlik sağlamak için” odalara yaylı vantilatörler yerleştirmesini emretmişti. teklif”. Ancak bu direktif daireler için geçerli değildir.

16 Ocak'ta Birlik Eğitim Bakanı Dharmendra Pradhan, özel ders merkezlerinin işleyişine ve 16 yaş üstü kayıtların kısıtlanmasına ilişkin özel talimatlar yayınladı. Cezası konusunda uyardı ₹Şartların ve koşulların ihlali durumunda kurumlara 1.00.000.