Rajasthan: Sikar'da otobüsün üst geçide çarpması sonucu 12 kişi öldü, 30 kişi yaralandı | Bilim Park

Nesrin

New member
29 Eki 2024 20:08 IST

Salasar'dan gelen otobüs Laxmangarh'da dönüş yaparken üst geçidin bir kısmına çarptı.

Salı günü Rajasthan'ın Sikar bölgesinde özel bir otobüsün üst geçidin kanat duvarına çarpması sonucu en az 12 yolcu öldü, yaklaşık 30 kişi de yaralandı.

“12 kişi hayatını kaybetti. Yaralıların bir kısmı Jaipur'a sevk edilirken, bir kısmı da Sikar'daki SK Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılara gerekli müdahale yapılıyor. Kazanın nedeni araştırılıyor…” Polis Genel Müfettişi Satyendra Choudhary ANI'ye söyledi.

AYRICA OKUYUN: Delhi-Amritsar otoyolunda hızlı giden otobüs kamyona çarptı, sürücüsü yaralandı

Sikar bölgesi polis komiseri Bhuvan Bhushan Yadav, ANI'ye Salasar'dan gelen otobüsün dönüş sırasında Laxmangarh'daki üst geçidin bir kısmına çarptığını söyledi.

Sikar: Salı günü Rajasthan'ın Sikar bölgesinde bir üst geçidin kanat duvarına çarpan bir otobüsün ezilmiş kalıntıları kaldırılıyor. (PTI)

Otobüsün aşırı hız yapması ve yolcularla dolu olması, sürücünün kontrolünü kaybetmesine ve aracı üst geçidin kanat duvarına çarpmasına neden oldu. Otobüsün sağ tarafı tamamen ezilirken, sürücü olay yerinde hayatını kaybetti. Polis yetkilileri, yolcuların içeride sıkışıp kalmasını sağlamak için bir vinç çağrıldığını söyledi.

AYRICA OKUYUN: Rajasthan: Bir arabanın otoyoldaki kanalizasyona düşmesi sonucu beş aile üyesi hayatını kaybetti

Başbakan Modi tazminatı açıkladı

Başbakan Narendra Modi bonus açıkladı ₹Ölenlerin yakınlarına 2 lakh.

“Başbakan ikramiye açıkladı” ₹Sikar, Rajasthan'daki kazada ölen her kişinin en yakın akrabalarına PMNRF'den 2 lakh. Yaralılara verilecek ₹Başbakanlık X'te 50.000″ dedi.

Rajasthan Başbakanı Bhajan Lal Sharma, X'e şunları söyledi: “Sikar'ın Laxmangarh ilçesinde meydana gelen otobüs kazasında can kaybı son derece üzücü ve yürek parçalayıcıdır. Ölenlerin ailelerine en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum.”

“İlgili yetkililere yaralıların uygun şekilde tedavi edilmesi konusunda talimat verildi. Lord Shri Ram'a ayaklarında ölen ruhlara yer açması ve yaralılara acil şifalar vermesi için dua ediyorum. Om Shanti,” diye ekledi CM.

Rajasthan Kongre Milletvekili Govind Singh Dotasra, “Bu üzücü ve talihsiz kazada sevdiklerini kaybedenlere en derin başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Kaza ortaya çıkar çıkmaz, yaralılara ve diğer herkese acil müdahale yapılması için yerel yönetim yetkilileriyle görüştük, “Allah ölenlerin ruhuna sabır, ailelerine bu şoka dayanma gücü versin.”

(PTI, ANI girişleri ile)

En son güncellemeleri alın…

Daha fazlasını gör