Rajasthan'ın Karauli'sinde büyük demir cevheri yatakları bulundu

Nesrin

New member
Yetkililer, Rajasthan Maden Dairesi'nin, Karauli bölgesindeki Hindon yakınlarında büyük miktarda demir cevheri yataklarının bulunmasının ardından yaklaşık 1.888 hektarlık bir alanda demir cevheri blokları için kompozit lisansı açık artırmaya çıkarma hazırlıklarına başladığını söyledi.


Rajasthan Maden Dairesi tarafından yapılan ilk araştırma sırasında, Karauli'de demir cevherinden elde edilen manyetit ve hematit kanıtları bulundu. (Temsili görsel)

Maden Bakanı Anandi, ön verilere göre Karauli'deki Hindon yakınlarındaki Khoda, Dadaroli, Todupura ve Liloti'de 840 tondan fazla demir cevheri yatağı bulunduğunu söyledi. Kendisi, yeni demir cevheri yataklarının eyalette endüstriyel gelişim ve istihdam açısından da yeni fırsatlar yaratacağını da sözlerine ekledi.

HT ile bir dizi tarihi yürüyüşle Delhi'nin zengin tarihini deneyimleyin! Şimdi katıl

Bakanlığın ilk araştırmasında demir cevherinden manyetit ve hematit olduğuna dair kanıtlar bulundu. Karauli'deki Khoda'da 462,3 hektar, Dadaroli'de 754,38 hektar, Todupura'da 260,71 hektar ve Liloti'de 410,94 hektar demir cevheri yatakları bulundu.

Bölümün manyetik nitelikteki manyetit ve normal nitelikteki hematitli demir cevheri ile ilgili araştırmalarına buradan ulaşabilirsiniz. Bloklar açık artırmaya hazırlandı.

Kompozit lisansının açık artırması bu alanda daha fazla araştırma yapılmasına yol açacak ve daha fazla aramanın bu alanda ilave demir cevheri yataklarıyla sonuçlanabileceğine inanılıyor. Karauli'de demir cevherinin keşfedilmesiyle eyaletteki sanayi yatırımları önümüzdeki dönemde daha da artacak. Çelik ve çimento endüstrilerinin bir artış göreceğini söyledi.

Demir cevheri ve çelik endüstrilerinin yanı sıra kömür yıkama, ferroalyajlar, dökümhane, seramik ve çimento endüstrileri de dahil olmak üzere birçok endüstri, devlette bu endüstrilere yatırım yapıp yeni endüstriler kurarak yıllarca hammadde tedarik edebilecek. gelir fırsatları gelişecektir.

Anandi, Rajasthan'da daha fazla demir cevheri yatağı bulma olasılığı göz önüne alındığında, Jaipur, Jhunjhunu, Bhilwara, Sikar, Alwar vb. yerlerde demir cevheri madenciliği ve arama çalışmaları yürütülürken başka yerlerde de arama çalışmaları yürütüldüğünü söyledi.