Lok Sabha seçimleri 2. aşama: Eski CM'ler için miras mücadelesi, önemli Rajasthan koltuklarında Modi bakanları için test

Nesrin

New member
Rajasthan, 19 Nisan'da diğer 12 sandalye için oylamanın ardından kalan 13 sandalye için oylamanın yapılacağı Lok Sabha seçimlerinin son aşamasına hazırlanıyor.


Rajasthan, Lok Sabha anketlerinin son aşamasına hazırlanıyor. (PTI)

Bu aşamadaki 152 aday arasında Lok Sabha Sözcüsü Om Birla, iki Birlik bakanı, Bharatiya Janata Partisi eyalet başkanı, eski bir Parlamento Başkanı ve eski başbakanların oğulları için kampanya yürüttüğü iki seçim bölgesi yer alıyor. Hadi daha yakından bakalım.

HT, her zaman, her yerde kriket yakalamanın tek adresi olan Crick-it'i tanıtıyor. Şimdi keşfedin!

1. Chittorgarh: Bu seçim bölgesi, BJP eyalet başkanı Chandra Prakash Joshi ile Rajasthan'ın eski bakanı Kongre Milletvekili Udai Lal Anjana arasında hararetli bir tartışmaya tanık oluyor. Anjana, 1998 Lok Sabha anketlerinde eski savunma bakanı Jaswant Singh'i görevden alarak öne çıktı. Joshi, 2019'da 5.76.247 oyluk açık bir farkla koltuğu kazandı.

AYRICA OKUYUN – Lok Sabha Seçimleri 2024: Siyasi aileler Hindistan'ın yaşam akışlarına nasıl hakim oluyor

2. Jhalawar Baran: Eski başbakan Vasundhara Raje'nin oğlu BJP'li Dushyant Singh'in yeniden seçilme arayışında olması nedeniyle bu seçim bölgesi odak noktası olmaya devam ediyor. Kongre üyesi Urmila Jain, Zila Pramukh ve eski bakan Pramod Jain Bhaya'nın eşi ile karşılaşacak. Seçim bölgesi BJP'nin kalesiydi.

3. Tonk Sawai Madhopur: Burada Kongre'den Harish Chandra Meena, BJP'den Sukhbir Singh Jaunapuria ile kavga ediyor. BJP son iki Lok Sabha seçiminden zaferle çıktı ve bu genel koltukta da galibiyet serisini sürdürmek istiyor.

4.Jodhpur: Birlik Bakanı Gajendra Singh Shekhawat, Kongre Milletvekili Karan Singh Uchiarda ile başa baş bir yarışla karşı karşıya. Shekhawat, 2014 ve 2019'da koltuğu kazandıktan sonra üçüncü kez Jodhpur'dan yarışıyor.

5. Jalor: Bu seçim bölgesinde, Kongre'den eski başbakan Ashok Gehlot'un oğlu Vaibhav Gehlot, iki kez Pali milletvekili olan BJP milletvekili Lumbaram Chaudhary'ye meydan okuyor. Gehlot, 2019'daki ilk Lok Sabha seçimini BJP'den Jodhpur'dan Gajendra Singh Shekhawat'a kaybetti.

6. Barmer-Jaisalmer: Burada bağımsız aday Ravindra Singh Bhati, Kongre'den Ummedaram ve MoS tarım bakanı ile BJP lideri Kailash Chaudhary arasında üçlü bir yarışma bekleniyor. 26 yaşındaki Bhati, Barmer bölgesindeki Sheo seçim bölgesinden bağımsız bir MLA'dır.

AYRICA OKUYUN – Lok Sabha Seçimi 2024'ün 2. Aşamasında oy vermek için oy verme kabininizi nasıl kontrol edersiniz?

7.Kota: Lok Sabha Konuşmacısı ve BJP lideri Om Birla, 2023 Rajasthan meclis seçimlerini kaybettikten sonra BJP'den ayrılan Kongre Milletvekili Prahlad Gunjal'a karşı yeniden seçilmek istiyor. Birla, 2019 ve 2014'teki Lok Sabha anketlerini zaten kazanmıştı.

8.Pali: BJP PP Chaudhary, tarihsel olarak BJP tarafından kazanılan bir seçim bölgesinde Kongre Milletvekili Sangeeta Beniwal ile karşılaşacak. Chaudhary 2019'da 9.00.149 oyla zaferi perçinledi.

9.Udaypur: Kongre'den Tarachand Meena, BJP'den Arjunlal Meena'nın 2019 Lok Sabha seçimlerinde zafer kazandığı bir seçim bölgesinde BJP'den Manna Lal Rawat'a meydan okuyor.

AYRICA OKUYUN – Batı Rajasthan'da bir umut ve meydan okuma

10.Ajmer: Görevdeki BJP adayı Bhagirath Choudhary, Jat topluluğuna karşı oy mücadelesinde Kongre Milletvekili Ramchandra Choudhary ile karşı karşıya gelecek.

11. Bansvara: Kabilelerin çoğunlukta olduğu bu koltuk, Kongre'nin Bharat Adivasi Partisi adayı Rajkumar Roat'a destek sözü vermesiyle ilginç bir yarışmaya konu oluyor. Kongre'den Arvind Damor'un adaylığını geri çekmemesi, yarışmayı benzersiz bir yarışma haline getirdi.

12. Bhilvara: Eski Rajasthan Meclis Sözcüsü CP Joshi, BJP'den Damodar Agarwal'a karşı Kongre adayı olarak yarışıyor.

AYRICA OKUYUN – 'Yanlış bilgilendiriliyorsunuz': Mallikarjun Kharge, Kongre hakkında Başbakan Modi'ye' 'Nyay Patra'

13. Rajsamand: Daha önce eyaletin başbakan yardımcısı olmak üzere ayrılan BJP milletvekili Diya Kumari'nin kazandığı seçim bölgesi, BJP'den Mahima Vishweshwar Singh ile Kongre Milletvekili Dr. Damodar Gurjar.