Rajasthan hastanesinde bir sokak köpeği annesinin yanında uyuyan bebeği öldürdü

Nesrin

New member
Rajasthan’ın Sirohi ilçesindeki bir devlet hastanesinde annesinin yanında uyuyan bir aylık bebek, Salı sabahı erken saatlerde sokak köpeği tarafından götürülerek ısırılarak öldürüldü.

Bebeğin çok sayıda yaralanmış cesedi daha sonra hastanenin başka bir bölümünün dışında bulundu.

Geçen hafta Haydarabad’da dört yaşındaki bir erkek çocuk bir sürü sokak köpeği tarafından dövülerek öldürüldü. Ekim ayında, yedi aylık bir bebek, Noida’daki lüks bir toplu konutta bir sokak kedisi tarafından taciz edildikten sonra öldü.

Ayrıca okuyun: Telangana Yüksek Mahkemesi, sokak köpeklerinin 4 yaşındaki bir çocuğu öldüresiye dövdükten sonra Haydarabad sivil otoritesini kaldırdı

Rajasthan’da, bölge toplayıcısı Sirohi Salı günü olayla ilgili soruşturma emri verdi ve Çarşamba öğleden sonraya kadar bir rapor istedi. Hastane yetkilileri de soruşturma başlattı.

Polis, hastaneden alınan CCTV görüntülerinde Pazartesi gecesi hastanenin verem koğuşuna giren iki sokak köpeğinin ve bunlardan birinin dakikalar sonra bebekle birlikte geri döndüğünü gösterdiğini söyledi.

Bebeğin çok sayıda yaralanmış cesedi daha sonra hastanenin başka bir bölümünün dışında bulundu.

Sitarama, Kotwali Polis Karakolundaki Karakol Memuru (SHO), çocuğun babası Mahendra Meena’nın hastaneye kaldırıldığını ve silikoz tedavisi gördüğünü söyledi. Bebeğin annesi Rekha, üç çocuğuyla birlikte mülkte başını salladı.

“Saat 1-2 gibi bebeğimin olmadığını gördüm. İstasyon kapısını kilitledim ve kimin açtığını bilmiyorum. Kocamın yanında yattım. Bebeğimi ararken bazı köpeklerin onun vücudu için savaştığını gördüm” dedi Rekha.

SHO Sitarama, olay sırasında merhumun babasının yatırıldığı koğuşta hastane personelinin bulunmadığını söyledi. “Otopsi yapıldı. Sitarama, daha fazla soruşturmadan sonra bir vaka kaydedilecek” dedi.

Bölge Toplayıcısı Bhanwar Lal, İcra Kurulu Başkanı Zila Parishad liderliğindeki bir ekip tarafından bir soruşturma emri verildiğini söyledi. Lal, “Rapor Çarşamba öğleden sonra sunulacak ve sorumlular hakkında işlem yapılacak.” dedi.

Sirohi Bölge Hastanesi Başhekim Vekili (PMO) Virendra şunları söyledi: “Hastanın hemşiresi uyuyordu ve hastane görevlisi başka bir koğuştaydı. CCTV görüntülerini (olayın) görmedim. Soruşturmadan sonra ancak yorum yapabileceğim.”

Bu sırada bebeğin babası, hastane yetkililerini ve polisi, karısını kendisine haber vermeden boş kağıtlara imza atmaya ve çocuğu üzerinde son ayinleri yapmaya zorlamakla suçladı.

Ayrıca okuyun: 13 yaşında bir sokak köpeği saldırısında yaralandı, Srishti Apartmanlarında 2 ay içinde bu tür 5. olay

“Bugün hastane yetkilileri ve polisler eşimin boş bir kağıda imzasını alarak bana haber vermeden oğlumun son işlemlerini yaptılar. Oğlumun yüzünü bile göremedim” dedi.

Muhalefetteki BJP’nin iktidardaki Kongre’den önce eyaletin sağlık sistemine itiraz etmesi üzerine olay siyasi tartışmaya yol açtı.

“Hastane yönetiminin tamamen başarısızlığı. BJP bölge başkanı Narayan Purohit, “Başbakan ve yerel MLA eyaletteki sağlık tesislerinin çehresini değiştirdiklerini iddia ederken başıboş köpekler hastanede dolaşıyor” dedi.

Kongre sözcüsü Swarnim Chaturvedi, “Sorumlular hakkında işlem yapılacak. Koleksiyoner soruşturma emri vermiş olup gerekli tedbirler alınmaktadır. Konuyu siyasallaştırmaya gerek yok” dedi Chaturvedi.

(PTI girişleri ile)